De bijeenkomsten voor het seizoen  2015         

14 januari  
11 februari
11 maart   jaarvergadering
 8 april  
 6 mei
10 juni

16 september
14 oktober      
18 november
16 december

Activiteiten 2015

- Doe-dag 2015 onder leiding van Rinie Verhaegh-Verlinden
- Reisje naar Brugge: 6 oktober 2015
- Open Monumentendag Onze lieve Vrouwe Abdij Oosterhout
- Tentoonstelling in 's Gravenmoer
- Huldiging jubilarissen

Doe-dag 2015 onder leiding van Rinie Verhaegh-Verlinden


Woensdag 14 oktober stond een doe-dag op ons programma met Rinie Verhaegh. Ze had speciaal voor onze kantkring een nieuw ontwerp bedacht, uitgaande van de naam van onze kring "Het Molenwiekje". Het kartonnetje van een rolletje toiletpapier bracht haar op het idee. Als je het uit elkaar haalde, leek het een beetje op een molenwiek. Dat werd het uitgangspunt voor haar ontwerp met de titel "Voilure".

Voor ons was het een verrassing wat we gingen klossen, maar toen we het voorbeeld zagen waren we meteen enthousiast. Er werd hard gewerkt en aan het einde van de dag ging iedereen met een tevreden gevoel naar huis. Bedankt Rinie voor je mooie ontwerpen.
klik hier voor de foto's                      terug naar begin


Reisje naar Brugge: 6 oktober 2015

Om 8.00 uur vertrokken we vanuit 's Gravenmoer naar Brugge om te genieten van alles wat deze stad te bieden heeft, maar natuurlijk vooral van de kant. Als eerste werd door de meeste van ons de tentoonstelling "Contrast en Puzzelmania "bezocht, een expositie van kant- en textielkunst in het prachtige gebouw van de bank BNP Paris-Bas. Daarna vulden iedereen de verdere dag op haar eigen wijze. De vele winkeltjes werden daarbij zeker niet overgeslagen en ook het vernieuwde Kantcentrum werd door velen van ons bezocht.

Om 16.00 uur was het al weer tijd om richting huis te gaan; de dag was eigenlijk veel te kort geweest, maar voor onze voetjes lang genoeg.
In de bus konden we weer even tot rust komen tot Zundert. Daar stopten we bij restaurant "De Wissel" en werd de dag af gesloten met een heerlijk en gezellig etentje.
klik hier voor de foto's                      terug naar begin


Open Monumentendag Onze lieve Vrouwe Abdij Oosterhout

Op zondag 13 september heeft onze kring deelgenomen aan de Open Monumentendag, van de Zusters Benedictinessen in Oosterhout, die in het teken stond van Kunst en Ambacht.
Tijdens het opruimen van de zolder van de abdij en het restauratie atelier kwam dankzij een verleden waarin veel handwerk werd verricht, een ware schat aan kanten en materialen tevoorschijn.
Onze hulp werd ingeroepen, waarna samen met de zusters, Saskia (de vrijwilligster van het klooster) en de Stichting Erfgoed van de LOKK alles uitgezocht werd. Aan de Stichting Erfgoed werden door de Zusters prachtige oude kanten geschonken die op deze Open monumentendag te zien waren.
Naast de expositie van de oude kanten en de verkoop waren er ook demonstraties. Naaldkantkunstenaressen Agnes Stevens en Anny Dijkstra, beide uit BelgiŽ, lieten zien hoe naaldkant gemaakt werd; onze leden Tonnie den Boer, Ina Blaas, Addy Smulders en Corrie Verhoef demonstreerden het kantklossen. Andere leden van onze kring hielpen met de verkoop.

Bijgaande foto's geven een mooi beeld van deze bijzondere en sfeervolle dag.
klik hier voor de foto's                      terug naar begin


Tentoonstelling in 's Gravenmoer

Op 5 mei hebben we deelgenomen aan een tentoonstelling in 's Gravenmoer georganiseerd door de Oranjevereniging. Er werden oude kanten getoond en documenten uit de oorlogstijd. Dora, Corrie, Roos en Addie verzorgden de demonstraties. Addie met haar prachtige kraag geklost in Turnhoutse kant werd van alle kanten bewonderd. Roos, een van de leerlingen die les krijgt van Lieja stond ook in het middelpunt van de belangstelling. Het was een geslaagde en gezellige dag, waarmee we het kantklossen weer opnieuw op de kaart gezet hebben


terug naar begin


Huldiging jubilarissen

Tijdens de jaarvergadering was het weer tijd om onze jubilarissen te huldigen. Thea Bonte en Tonnie den Boer vieren dit jaar hun 25-jarig jubileum. Onze voorzitster Hettie Vrienten overhandigde beide dames een prachtige vlinder.
De vleugels geklost in zilveren 's Gravenmoerse kant en het lijfje bestaat uit een antiek 's Gravenmoers klosje.

terug naar begin


menu