Activiteiten 2006

- Tentoonstelling in bibliotheek Dongen
- Lezing Mechelse kant
- Tentoonstelling "Omtrent kant"
- High Tea
- Workshop Sieraden
- Lezing Ans vd Bosch

Tentoonstelling in bibliotheek Dongen

Van 13 december 2006 t/m 8 januari 2007 was er in de bibliotheek van Dongen tijdens openingsuren een tentoonstelling van werkstukken van onze kring.
terug naar begin

Lezing Mechelse kant

Op woensdag 4 oktober 2006 heeft mevrouw Marian M´┐Żller-Roks een lezing over Mechelse kant gegeven. Aan de hand van mooie dia's en voorbeelden heeft zij ons heel wat geleerd.

terug naar begin

Tentoonstelling "Omtrent kant"Op 6 september 2006 hebben een aantal leden van onze kring een bezoek gebracht aan de tentoonstelling "Omtrent Kant" in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Het is een bijzonder mooie en complete tentoonstelling. Dit mede door de aangename en zeer uitgebreide uitleg. In de middag hebben wij mede dankzij het stralende weer van de stad kunnen genieten waarna we onze terugreis weer moesten aanvaarden.
terug naar begin

High Tea


Als afsluiting voor de zomervakantie hebben onze leden op 14 juni 2006 kunnen genieten van een High Tea met uitleg over oude handwerk materialen.
terug naar begin

Workshop Sieraden


Op 21 maart 2006 heeft Lidwien Roording in "de Geubel" een workshop sieraden maken gegeven. Met gekleurden folie en bijpassende garens hebben een groot aantal van onze leden met veel plezier een sieraad gemaakt. Bijgaande foto toont enkele voorbeelden van Lidwien. We hopen binnenkort enkele creaties van onze leden te kunnen tonen.
terug naar begin

Lezing Ans vd Bosch


Op 11 januari 2006 heeft Ans vd Bosch een lezing met als titel "Een eeuw Brabant" gegeven. In de lezing heeft zij aan de hand van vertellingen en anekdotes de Brabantse leefwijze in de vorige eeuw in beeld gebracht. Mooi was het om te zien hoe de rijke dames uit die tijd hun simpele ondermutsen verhulden onder eerst een tule muts en later daar boven op een rijk versierde poffer.
terug naar begin


menu